Debrecenben közel száz éves múltra tekint vissza a kerékpársport. Az 1900-as évek elején több kerékpáros egyesület létezett Debrecenben. Az arhívumok szerint a Vágóhíd utcán még döngölt kerékpáros pályán is hódolhattak szenvedélyüknek a sportág szerelmesei.

Az 1963-ban megalakuló Debreceni Sportiskolában az első szakosztályokat követően a kerékpár-szakosztály is létrejött, a felnőtt korba lépő sportolókat akkoriban a DVSC csapata vette át. Sajnos a rendszerváltás követő évek a szakosztály megszűnését eredményezték, de 25 éves szünet után 2020. évben újra alakult a szervezet. Az említett 25 év alatt a DKSC, Alföld KSE és a DKSI műhelyeiben nevelődött a kerékpáros nemzedék.

A kerékpározás után érdeklődő iskolások, a kikapcsolódni vágyó felnőttek, a sportolni vágyók, a versenysportot űzők egyaránt otthonra lelnek. Itt elsajátíthatóvá válik az a tudás, mely lehetővé teszi gyermekeink önálló, biztonságos közlekedését, későbbi alapot teremtve a járművezetés különböző szintjeinek. Fontos szegmens a környezettudatosság és az egészséges életmódra nevelés. Ezt mind egyben a kerékpározás nyújtja számunkra.